模载联合支援站
 English
发新主题
 23 12

[截图] 香港公共交通之中有兩個「極速傳說」

香港公共交通之中有兩個「極速傳說」

一是最高平均圈速,二是過灣最高速。

講開香港公共小巴司機,我覺得真係勁過麥拿倫車隊............... 
淨講圈速一定係小巴佬勁, 
但講好灣,一定係巴士佬,尤其係渣港島半山,赤柱及海洋公園線果D, 
但小巴佬能夠用架小巴做到飄移喎~ 
據路透社引述,香港小巴佬對秋明 AE86 睇法:"86 呀 ? 不外如事! 
跑嬴我架 Toyota 小巴先講啦~" 

而家有d小巴咪有顯示車速既表係門口隔離, 
超速會響個隻,但係次次響到爆都冇人理, 
每次一片彎d人就會望住個表,淨係睇住佢響, 
好搞笑 

大家有冇發現佢地唔止行車快? 上落客都快ga 
有時見人夜晚撘Van仔, 
司機永無停定比D 客上車,往往要人地自己助跑幾步, 
架車開定門駛到埋 o黎果陣就順勢跳上車, 
當司機大佬"feel"到你要有其中一隻腳係踏左上車時佢地就即刻地板油去, 
而上左車之後亦甚少需要用自己既腳力行去座位, 
因為佢一加油時,架車 o既衝力已經將人"fing"到去最近既座位上, 
緊緊既將人背隻黐晌椅背上面~ 
同樣地落客時,D司機永遠唔使拉開門手制, 
佢地既車速加上急停已經可以將度車門彈開, 
個客就因為急剎既衝力好自然會由車尾被"送"到車門位置, 
跟住快手比錢然後跳車,個動作十足十第二次大戰美軍第101空降師, 
所以搭得多小巴可以做雷霆傘兵 
同埋大家記住,以佢地既"效率",上車果陣你已經要準備定哎"有落"~ 
而落斜小巴指定動作就係: 左手推空波,右手扭汰, 
真係自己渣都唔敢咁快落斜呀~ 

仲有而家發覺D小巴成日界 civic, 
D小巴佬將架 Toyota Coaster 調較到變左 ---- 
"Toyota Coaster integra Type R" 
civic 咁就收左皮~ 

小巴佬使乜空氣動力學呀? 
小巴佬使乜定風翼? 
小巴佬使乜大包圍? 
小巴佬使乜19吋合金鈴? 
小巴佬使乜VTEC? 
小巴佬使乜快cam? 
小巴佬使乜大尾牙? 
小巴佬使乜氣蕉+中至尾喉? 
小巴佬使乜防滾架? 
小巴佬使乜咬牙避震? 
小巴佬使乜米芝蓮? 
遇著小巴佬Type-R行埋一二角.............. 
如果我識寫game,我都會寫返隻"crazy van", which made in Hong Kong 

最後,我建議D小巴全部都要加裝跑車坐椅及五點式安全帶, 
一黎可以俾番乘客少少安全感, 
二黎可以當係香港特色放係旅遊指南推介,刺激旅遊業。 
不過就唔可以係未來迪士尼的路線上實施,因為遊客們乘坐過後, 
將會令他們對高速麻木,乘坐過山車時將會冇晒feel~ 
小巴佬 ,簡直就係香港的冼拿,
真係服到五體 地

香港迪士尼的穿梭巴士,我的妈呀,感觉小弯都拐不过去,但他还是猛踩油门拐过去了。。。

-

澳門己在碌巴50路,全部夜間巴士,全面實施,以刺激旅客撘乘,以尊業巴士車手作賣點,由阿馬拉到路環只需30分鐘不用剛入選國家五A旅游景點

看吧!人民在挽手,爭取正義和自由。歌聲裡群情似火,滿溢激昂,震撼著四周。
捍衛人權護眾生,不分社會還是個人。方可叫無限理想,每日每天漸近
人民意願求實踐,自由的風不怕遏止。每刻也願勇敢,背負這革命旗幟
忘記畏懼勇踏前,正面迎接歷史!
.......

可惜呢度唔係 BF~

若太長時間沒有回覆你的短信息,請再發送提醒我~
Tomlee721's Studio
http://me.tomlee721studio.com/

楼主回复

引用框:
原帖由 tomlee721 於 2013-8-17 12:06 發表
可惜呢度唔係 BF~
可惜呢度up檔冇錢收,人類down檔都冇錢收~

回復 4樓# 的帖子

係BF插爆我?

看吧!人民在挽手,爭取正義和自由。歌聲裡群情似火,滿溢激昂,震撼著四周。
捍衛人權護眾生,不分社會還是個人。方可叫無限理想,每日每天漸近
人民意願求實踐,自由的風不怕遏止。每刻也願勇敢,背負這革命旗幟
.......

楼主回复

引用框:
原帖由 jaylei 於 2013-8-17 12:09 發表
係BF插爆我?
如果用軑盤玩應點控制,小弟想買,係咪買D打機用就得

只能說之前在WFC Daily see過

.......

引用框:
原帖由 jaylei 於 2013-8-17 12:09 發表
係BF插爆我?~+~13~
我的意思是字數 :o)

若太長時間沒有回覆你的短信息,請再發送提醒我~
Tomlee721's Studio
http://me.tomlee721studio.com/

回復 7樓# 的帖子

您有冇好介紹

.......

楼主回复

表示 keyboard is my breast friend~

回復 9樓# 的帖子

我在18wos就灌水,在香肛男朋友攞明彩

.......

回復 11樓# 的帖子

表示 left hand is my best friend

.......

楼主回复

引用框:
原帖由 jaylei 於 2013-8-17 12:17 發表
我在18wos就灌水,在香肛男朋友攞明彩
jaylei1900 (u#28112)
會員
錢包: 3.62 明彩 [贈]

#ng##ng#

回復 14樓# 的帖子

What

.......
 23 12
发新主题